blrBlackburn
munManchester United
Datum: 19/04/2008 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Ewood Park
Duur puntenverlies voor Man Utd
Luc Goderis
| 0 reacties
Duur puntenverlies voor Man Utd
Foto: © SC

Competitieleider Manchester Utd heeft zaterdagnamiddag op Ewood Park twee dure punten laten liggen in hun race naar de landstitel.  Anderhalf uur lang beten de Red Devils hun tanden stuk op een stevig georganiseerd Blackburn dat al na twintig minuten op voorsprong klom.  Tevez bezorgde Man Utd helemaal op het einde toch nog één punt.

Van meet af aan hielden beide ploegen het tempo hoog, maar veel middenveldspel en een sterk georganiseerde thuisploeg zorgden er voor dat de kansen uiterst schaars waren.  Net voor halfweg de eerste speelhelft klom de thuisploeg ietwat onverwacht op voorsprong.  Morten Gamst Pedersen gooide ver in en met wat geluk viel de bal voor de voet van Roque Santa Cruz.  De Paraguyaan aarzelde niet en knalde naast Tomasz Kuszcak hard de openingstreffer binnen.

Het team van Sir Alex Ferguson voerde in de zoektocht naar de gelijkmaker het tempo nog wat op, maar het centrale verdedigersduo Christopher Samba en Ryan Nelsen ruimde alles secuur op.

Na de herneming werd het voor de thuisploeg alsmaar moeilijker om de voorsprong te behouden, maar Brad Friedel ontpopte zich tot dé man van de wedstrijd en pakte met enkele miraculeuze reddingen uit.

Twee minuten voor affluiten gebeurde het onvermijdelijke.  Paul Scholes kopte een vrije trap van Cristiano Ronaldo door en Carlos Tevez vloerde de aan de grond genagelde Friedel.

De puntendeling was al bij al een terechte uitslag, al hadden de Rovers voor hun inzet en vechtlust misschien toch net iets meer verdiend.  Aan de top van de rangschikking ziet Man Utd door het puntenverlies Chelsea naderen tot op drie punten.  Volgende week staat de kraker Chelsea - Man Utd geprogrammeerd.  Blackburn gaat dan op bezoek bij Portsmouth.