Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Craven Cottage
Liverpool brengt Fulham in problemen
Yves Dekoning

Liverpool won met 0-2 op Fulham. Hierdoor versterken de Reds hun grip op de vierde plaats. Everton telt acht punten achterstand. Voor Fulham dreigt het degradatiespook steeds feller.

Rafael Benitez gooide zijn ploeg weer helemaal om en liet enkele sterkhouders rusten. Voor hem is de halve finale in de Champions League nu belangrijker. Fulham was aanvankelijk de betere ploeg, maar Liverpool kwam in de 17de minuut via Jermaine Pennant op voorsprong. De winger mocht alleen op doel afstormen en haalde verrassend uit. Peter Crouch maakte er twintig minuten voor tijd op aangeven van Pennant 0-2 van.

Fulham probeerde wel, maar kwam niet verder dan enkele halve kansen. Danny Murphy was in de slotfase het dichtst bij een doelpunt, maar hij vond de benen van Pepe Reina op zijn weg. De vroege dominantie van de thuisploeg bleef niet duren. Onder impuls van een levendige Pennant kwamen de Reds steeds sterker opzetten. Tussen beide doelpunten in waren er grote mogelijkheden voor John Arne Riise, Yossi Benayoun en Andrei Voronin. De tweede treffer kon dan ook niet uitblijven.