Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal wint en is weer leider
Kristof Blomme

Arsenal heeft de leiding weer overgenomen. De Gunners klopten Sunderland op eigen veld met 3-2. Van Persie tekende in de laatste tien minuten voor het enige doelpunt.

De match kon niet beter beginnen voor Arsenal. Na amper zeven minuten trapte Van Persie een vrije trap via de lat voorbij Gordon. Op het kwartier werd de voorsprong al verdubbeld. Senderos duwde een voorzet van Adebayor tegen de touwen. Nog eens zes minuten later stond het ei zo na al 3-0. Een voorzet van Hleb werd afgewerkt door Diaby, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens discutabel buitenspel. Het leek een gemakkelijke avond te worden voor de thuisploeg, maar halfweg de eerste helft scoorde Sunderland tegen. Almunia hield Jones nog van een doelpunt, maar Wallace was goed gevolgd. De laatste mogelijkheden in de eerste periode waren nog voor Van Persie en Senderos. Beiden konden niet meer scoren.

Vlak na de pauze was Sunderland helemaal terug in de match. Jones kopte een voorzet van Miller knap binnen. Op het uur probeerde Touré het van heel ver. Zijn vlam spatte uiteen op de dwarsligger. Een kwartier voor affluiten vond Hleb Walcott voor doel. De jongeling miste zijn schot echter. Na 80 minuten voetballen was het dan toch een derde keer raak voor de Gunners. Walcott speelde de bal tot bij Van Persie en de Nederlander trapte zijn tweede van de middag binnen. Stokes kreeg nog de beste kans voor de bezoekers, maar hij vond Almunia op zijn weg. Uiteindelijk kreeg McShane in de slotminuten een rode kaart na een wilde tackle. Aan de stand veranderde er niets meer.