Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Old Trafford
Manchester komt aan de leiding
Jimmy Wouters

Manchester United staat terug op de positie waarop het vorig seizoen eindigde. Dankzij een duidelijke 4-0 overwinning tegen Wigan Athletic mag United zich minstens tot zondagavond leider noemen.

Na een aarzelend seizoensbegin lijkt Manchester nu eindelijk het juiste ritme te pakken te hebben. De ploeg van Alex Ferguson won al voor de zesde keer op rij en dat telkens zonder een doelpunt te incasseren.

In de eerste helft deed Wigan Athletic aardig mee en wist United op 0-0 te houden. In de 54e minuut opende Carloz Tévez dan de score op aangeven van Anderson. Daarna volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op.

Cristiano Ronaldo kopte na 58 minuten raak op een voorzet van Ryan Giggs. Even later scoorde de Portugees weer, ditmaal op aangeven van Wayne Rooney. De Engelse spits zorgde uiteindelijk zelf voor 4-0 eindstand. [AN]