Stadion: Ewood Park
Blackburn blijft meedraaien in de subtop
Luc Goderis

In de Engelse Premier League blijft Blackburn het uitstekend doen.  Nadat ze enkele weken geleden al vlot de maat namen van Birmingham in de League Cup, deden ze het vanmiddag nog eens over in de competitie.

Blackburn nam zaterdagnamiddag de beste start en reeds binnen de eerste minuut nam David Bentley, die opnieuw uitgroeide tot man-van-de-match, het doel vanop zo'n 25 meter gericht onder vuur.  Na twee minuten was het bijna opnieuw raak voor de thuisploeg, maar Maik Taylor kon de pegel van de middenvelder nog net wegduwen.
Birmingham antwoordde met een serie hoekschoppen, maar kon hieruit geen echt doelgevaar creëren.  Integendeel, het waren de Rovers die het Birmingham moeilijk maakten en na amper een kwartier was het echt raak.  David Dunn maakte de actie op rechts en bediende Bentley, die door de benen van Stephen Kelly aan de eerste paal binnenschoot.

Birmingham liet het hoofd niet hangen en ging ijverig op zoek naar de gelijkmaker, maar Cameron Jerome trapte al te makkelijk in de buitenspelval.  Aan de overkant wrongen Roque Santa Cruz, Stephen Warnock en Christopher Samba vakkundig de thuiskansen de nek om.

Benni McCarthy, die op de bank startte, mocht na de rust invallen en bedankte na amper vijftien seconden bijna met de 2-0, maar Franck Queudreu kon nog net afblokken.

Birmingham ontwikkelde daarna de meeste druk en de gelijkmaker ging nu echt in de lucht.  Gary McSheffrey dacht zelfs dat hij daarin geslaagd was, maar hij werd in buitenspel teruggefloten.  Zoals dan zo vaak gebeurt viel het doelpunt aan de andere kant.  De bezoekende defensie wist geen raad met Santa Cruz en haalde de Paraguyaan dan maar foutief onderuit.  Helaas voor Brum was het binnen de zestien en kon McCarthy vanop de stip de dubbele voorsprong binnenknallen.

Birmingham kreeg ook nog kansen en werd ruim na het uur eindelijk beloond voor de inzet.  De thuisdefensie worstelde met een voorzet en Jerome knalde hoog en hard in het dak van het doel.

De bezoekers voelden dat er meer in zat en gingen driftig op zoek naar het puntje, maar stuitten op een sublieme Brad Friedel die de meubelen redde voor de Rovers.  Olivier Kapo had tijdens de toegevoegde tijd dé kans op de gelijkmaker, maar opnieuw tikte de Amerikaan de bal uit zijn doel.

Dankzij de zege springen de Rovers, die nog altijd een wedstrijd te goed hebben, naar een mooie vijfde plaats in de rangschikking.  Birmingham blijft in de middenmoot steken en staat dertiende.