Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Villa Park
Hoefkens speelt, maar verliest
Philippe Crols

West Brom heeft zaterdag geen te beste zaak gedaan. De staartploeg verloor met 2-1 van Aston Villa en blijft zo samen met Blackburn op de laatste plaats staan. Villa is voorlopig alleen derde.

Carl Hoefkens kreeg nog eens een basisplaats bij de degrdatiekandidaat en zag hoe zijn team als beste uit de startblokken schoot. De bezoekers kregen via Borja Valero de eerste goede mogelijkheid. Vervolgens zag Robert Koren zijn afgeweken schot gestopt worden door Brad Friedel.

Tegen de gang van het spel in, klom Villa na negentien minuten evenwel op voorsprong. Paul Robinson gaf onnodig een hoekschop weg en daarop volgde een kopbaldoelpunt van Curtis Davies. De thuisploeg kwam nu beter voor de dag en even later krulde Ashley Young de bal net naast het doel van Scott Carson. West Brom overleefde een paar moeilijke momenten, maar enkele minuten voor rust, ging doelman Carson serieus in de fout. Hij duwde een voorzet van Gabriel Agbonlahor in eigen doel.

Meteen na rust zat West Brom opnieuw in de wedstrijd. James Morrison zorgde voor de aansluiting met een afgeweken schot. Aan de overkant maakte Carson zijn blunder van in de eerste helft goed door twee maal uitstekend redding te brengen. Het bleef in ieder geval spannend tot op het einde en in de slotfase claimden de bezoekers nog een strafschop na een vermeende fout op Kim Do-Heon. Scheidsrechter Steve Bennet legde de bal niet op de stip en zo bleef het 2-1.