Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Riverside Stadium
Sunderland en Middlesbrough in evenwicht
Philippe Crols

Middlesbrough heeft zaterdagmiddag geen afstand kunnen nemen van Sunderland. Het werd 1-1. Boro jaagt nu al negen wedstrijden op een nieuwe zege.

Middlesbrough begon goed tegen Sunderland en kreeg enkele kleine mogelijkheden. Aan de overkant was het vooral opletten voor de snelle Djibrill Cissé. Net voor rust mochten de thuisfans juichen. Stewart Downing had een heerlijke actie in huis en bediende Afonso Alves (foto). De gewezen aanvaller van Heerenveen knalde de 1-0 netjes in doel.

De thuisploeg moest in de tweede helft het balbezit aan de bezoekers laten, maar toch leek Boro eindelijk nog eens aan te zullen knopen met een winstmatch. Die zege kwam er dus niet, want in het slotkwartier bediende David Healy Kenwyne Jones en die schoof de 1-1 in doel. De bezoekers waren wat later nog dicht bij de 1-2, maar de kopbal van Carlos Edwards werd door Adam Johnson van de lijn gehaald.

Beide ploegen blijven door deze draw in de gevarenzone kamperen. Sunderland is gedeeld 11de met 23 punten, Boro heeft twee punten minder en staat op de zestiende stek.