Datum: 10/01/2009 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: St. James Park
Verdediging Newcastle maakt er rommeltje van
Philippe Crols
| 0 reacties
Verdediging Newcastle maakt er rommeltje van

Newcastle United geraakt maar niet weg uit de rechterkolom. Als je de manier van verdedigen bij de Magpies bekijkt, mag dat echter geen verrassing zijn. Ook West Ham kreeg zaterdag een doelpunt in geschenkverpakking.

Newcastle en West Ham zijn twee teams die een alles behalve rustige transferperiode kennen. Heel wat teams richten hun pijlen op spelers van de Magpies en de Hammers. Zaterdag zorgden beide eersteklassers toch voor een aangename wedstrijd. Nadat Michael Owen (foto) in de beginfase de paal al eens had getroffen, was de international na twintig minuten toch succesvol. Hij kreeg veel ruimte van de bezoekende defensie en schoot van buiten de rechthoek raak. Lang genieten was er niet bij voor het thuispubliek, want tien minuten na de 1-0 maakte Craig Bellamy gelijk.

Na de pauze had Shay Given een geweldige redding in huis op een poging van Jack Collison. Wat later had hij echter niets in te brengen op een knal van Carlton Cole. De bezoekende spits mocht een lange bal rustig controleren in de grote rechthoek en schoot vervolgens onhoudbaar binnen. Gelukkig voor de thuisploeg kopte de jonge Andy Carroll in de slotfase de gelijkmaker nog knap binnen. Helemaal op het einde waren de Magpies nog dicht bij de winnende treffer. Jonas Gutierrez stond helemaal alleen voor het bezoekende doel, maar zijn inzet werd in laatste instantie nog afgeblokt.

Beide ploegen blijven bij elkaar in de buurt staan. West Ham sluit de rechterkolom met 26 punten. Newcastle voert de rechterkolom aan met 23 punten.
Herbeleef Newcastle United - West Ham Utd