Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea ontsnapt op onwaarschijnlijke wijze
Philippe Crols

Chelsea leek zaterdag op weg naar een pijnlijke thuisnederlaag tegen het bescheiden Stoke City. De Londense club boog een 0-1-achterstand pas helemaal op het einde van de wedstrijd om.

Chelsea begon zonder John Terry aan de wedstrijd. De verdediger viel tijdens de opwarming geblesseerd uit. Stoke City startte zonder complexen en verdedigde vooral bijzonder geconcentreerd. Bovendien zorgde Rory Delap met zijn verre inworpen opnieuw voor heel wat gevaar. Een keer kopte Alex zo'n inworp bijna in eigen doel. Chelsea had weliswaar het meeste balbezit, maar de vicekampioen deed daar vrij weinig mee. Halverwege de eerste periode trapte Frank Lampard (foto) een vrijschop tot bij Salomon Kalou. Die had eigenlijk moeten scoren, maar deed dat niet. Verder was ook Nicolas Anelka met een gekruisd schot dicht bij een goal, maar Thomas Sorensen redde knap.

Sensatie in de tweede helft. Na een uur spelen tikte de nieuwe aanwinst van Stoke, James Beattie, de bal tot bij Delap. Die vloerde Petr Cech en het stond 0-1. Chelsea speelde veel te traag en een echte reactie bleef dan ook uit. Lampard kon wel eens infiltreren en gevaarlijk uithalen, maar scoren zat er niet in. Twee minuten voor tijd was het wel raak. Juliano Belletti kopte op aangeven van een andere invaller, Franco Di Santo, de gelijkmaker in doel. Chelsea leek toen pas echt onder stoom te komen en Miroslav Stoch, nog een invaller, vond in de blessuretijd eerst nog Sorensen op zijn weg. Helemaal op het einde zorgde de flankspeler toch nog mee voor de overwinning. Zijn voorzet belandde via enkele tussenstations bij Frank Lampard en die knalde met links, via de rug van Michael Ballack, onhoudbaar binnen. Stamford Bridge ontplofte en Chelsea blijft door deze overwinning bovenaan meedoen.