Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Arsenal pakt late winst tegen Hull City
Philippe Crols

Net als Chelsea en Manchester United kon ook Arsenal op zaterdag pas in de slotfase afstand afstand nemen van zijn tegenstander. Hull City leek op weg naar een punt, maar tijdens de laatste tien minuten begaf de promovendus.

Hull City kon na twee minuten al eens dreigen via Geovanni. Arsenal was ongevaarlijk tot op het halfuur. Robin Van Persie (foto) trapte toen een vrijschop tegen de lat. Enkele seconden later was het wel prijs. Een hoekschop van diezelfde Van Persie kwam bij Emmanuel Adebayor terecht en die kopte binnen. Wat later kreeg Emmanuel Eboué een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de Ivoriaan miste de kans.

Na de pauze kwam Hull City op gelijke hoogte. Iets over het uur zette Bernard Mendy voor en Daniel Cousin werkte af: 1-1. Die gelijkmaker was niet echt terecht, maar Arsenal leek toch domme punten te gaan verliezen. In de laatste tien minuten konden de troepen van Arsene Wenger de zege alsnog mee naar Londen nemen. Van Persie zette Samir Nasri op weg en die maakte er 1-2 van. Wat later scoorde de ingevallen Niklas Bendtner, opnieuw op aangeven van Van Persie, de 1-3.