Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadium of Light
Villa boekt controversiële zege in Sunderland
Philippe Crols

Aston Villa won zaterdagmiddag met 1-2 op bezoek bij Sunderland. Het was een incidentrijke wedstrijd, maar Villa behoudt in ieder geval zijn vierde plaats. Leider Manchester United, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, telt amper drie punten meer.

Aston Villa had het moeilijk in de openingsfase en Sunderland klom na amper tien minuten al op voorspong. Danny Collins kopte een vrijschop van Carlos Edwards in doel. Verdediger Dean Whitehead had de mogelijkheid om in de eerste helft de voorsprong van Sunderland te verdubbelen, maar Brad Friedl voorkwam dat. Ook een andere Sunderlandverdediger, Anton Ferdinand, was met een kopbal dicht bij de 2-0.

De bezoekers probeerden in de tweede helft de situatie nog om te keren. Vooral Ashley Young was bijzonder bedrijvig. Het was dan ook geen toeval dat James Milner op aangeven van Young de gelijkmaker in doel kon schuiven. Bij Sunderland was er luid protest, want de speler van Villa tikte de bal met de hand in doel, al werd hij wel gehinderd door een verdediger van de thuisploeg. Wat later was Young iets te bedrijvig. Hij kreeg een rode kaart na een tackle op Whitehead. De wedstrijd kon in de slotfase nog alle kanten uit. Sunderland claimde een strafschop, maar kreeg die niet. Aan de overkant legde Mike Dean de bal wel op de stip na een fout op Gabriel Agbonlahor. Gareth Barry (foto) zette de elfmeter om en bezorgde zijn team de zege.