arsArsenal
blrBlackburn
Datum: 14/03/2009 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Emirates Stadium
Arshavin verovert harten van Arsenalfans
Philippe Crols
| 0 reacties
Arshavin verovert harten van Arsenalfans
Foto: © SC

Arsenal doet opnieuw volop mee voor de vierde plaats in de Engelse Premier League. De Londense club won zaterdagmiddag makkelijk van Blackburn Rovers. Andrey Arshavin speelde een opmerkelijke rol.

Arsenal speelde nog eens zoals dat van de Londenaars mag worden verwacht. Al na twee minuten spelen lag de bal in het net. Na een goede actie zette Theo Walcott de bal voor doel. Andrey Arshavin (foto) leek te scoren, maar uit de herhalingen bleek dat Andre Ooijer de bal als laatste had geraakt. De thuisploeg domineerde van meet af aan en kreeg heel wat goede mogelijkheden. Zo trapte Samir Nasri bijvoorbeeld een vrijschop op de kruising. Aan de rust stond het echter slechts 1-0. Blackburn bood weinig weerwerk en mocht blij zijn dat het nog met elf spelers op het veld stond na een schandalige overtreding van El Hadj Diouf.

Over het eerste doelpunt bestond nog wat twijfel over de maker ervan, maar dat was bij de tweede Arsenalgoal niet het geval. Arshavin kreeg de bal op links, zette enkele verdedigers subliem in de wind alvorens de bal fraai in het dak van het doel te trappen. Daarna miste vooral Nicklas Bendtner heel wat doelrijpe kansen, maar de score zou uiteindelijk nog oplopen tot 4-0. Drie minuten voor tijd kon Paul Robinson de inzet van Arshavin nog wel keren, maar tegen de rebound van Emmanuel Eboue was hij niet opgewassen. De invaller maakte er enkele minuten later vanop de stip ook nog 4-0 van.
Herbeleef Arsenal - Blackburn