Stadion: Goodison Park
Fellaini scoort en laat scoren bij Everton
Philippe Crols

Everton blijft bovenaan meedraaien in de Engelse Premier League. Zaterdagmiddag wonnen de Toffees in eigen huis van Stoke City. Onze landgenoot Marouane Fellaini had een groot aandeel in de zege.

Everton begon goed aan de wedstrijd en vooral Steven Pienaar en Leighton Baines waren daarvoor verantwoordelijk. Dankzij die twee kreeg Everton een eerste kans, maar Leon Osman miste. Na een dik kwartier klom de thuisploeg wel op voorsprong. Marouane Fellaini (foto) speelde Jo aan en die knalde met links binnen. Doelman Thomas Sorensen ging niet echt vrijuit. Een kleine tien minuten later kon de sluitpost van Stoke de kopbal van Tim Cahill dan weer niet vasthouden. Joleon Lescott profiteerde en kon van dichtbij scoren, 2-0.

Stoke City kon niet veel weerwerk bieden, maar net na rust was de aansluiting wel een feit. Ryan Shawcross (ex-Antwerp) kopte een hoekschop in de verste hoek binnen. Enkele minuten later was de verdediger bijna opnieuw succesvol. Hij kwam een teenlengte te kort om een hoekschop in doel te verlengen. Het was voor Everton nog bibberen tot het einde. Net voor het laatste fluitsignaal haalde Fellaini een lange bal mooi uit de lucht. Vervolgens verdween zijn afgeweken schot in doel, 3-1.