Cristiano Ronaldo (pen) 23'
1-0
1-1
1-2
44' Steven Gerrard (pen)
Steurbaut Kersten

Liverpool heeft de Engelse titelstrijd terug leven ingeblazen. The Reds wonnen met 1-4 op het veld van Manchester United en naderen zo tot op vier punten van The Mancunians, die wel nog een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Het was van moeten voor Liverpool. Indien ze op Anfield Road nog enige titelambities koesterden, was een driepunter tegen rechtstreekse concurrent Manchester United een absolute noodzaak. De spelers begrepen dat en legden een magnifieke prestatie op de grasmat.

De thuisploeg kwam nochtans eerst op voorsprong. Na 22 minuten spelen haalde doelman Pepe Reina de doorgebroken Ji-Sung Park neer. Cristiano Ronaldo faalde niet van op elf meter en leek The Reds definitief uit titelkoers te slagen.

Lang hield de voorsprong echter niet stand. Vijf minuten later aarzelde Nemanja Vidic op een lange bal van Martin Skrtel en Fernando Torres stak de Serviër en doelman van der Sar de loef af: 1-1.

Tien minuten later ging de bal weer op de stip. Steven Gerrard zette zich door in de zestien van United en Patrice Evra trok aan de noodrem. De aanvoerder van Liverpool legde zelf de ruststand vast: 1-2.

Na de pauze kwamen The Mancunians als een furie uit de kleedkamer. Liverpool werd volledig weggedrukt op de eigen helft, maar hield stand. In de 76ste minuut viel uiteindelijk de beslissing. Nemanja Vidic, die al de hele partij sterren zag tegen Fernando Torres, haalde de doorgebroken Gerrard neer.

Scheidsrechter Wiley stuurde de Serviër meteen van het veld. Fabio Aurélio krulde de daaropvolgende vrije trap heerlijk in de winkelhaak: 1-3. In de toegevoegde tijd strafte Antonio Dossena nog een nieuwe defensieve blunder van de thuisploeg af: 1-4. Zo greep Liverpool zijn allerlaatse kans in de Engelse titelstrijd met beide handen.

Auteur: Jeroen Pyl