blrBlackburn
munManchester United
Datum: 04/10/2008 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ewood Park
Man Utd wint al te makkelijk
Luc Goderis
| 0 reacties
Man Utd wint al te makkelijk
Foto: © SC

Manchester Utd heeft zaterdagavond al te makkelijk de volle buit gepakt in een doorweekt Ewood Park. Een onmachtig Blackburn voetbalde amper kansen bijeen en mocht van geluk spreken dat reservedoelman Jason Brown bij de pinken was.

Zowel de Rovers als de Mancunians begonnen goed aan de wedstrijd.  De bezoekers kregen via Nemanja Vidic de eerste kans, maar aan de overkant antwoordde Matt Derbyshire al vlug.  Doelman Edwin van der Sar redde knap.  De thuisploeg ging door op haar elan, maar Brett Emerton schoot vanop zo'n 25 meter ruim naast.

Cristiano Ronaldo kon halfweg de eerste helft aanleggen voor een schot, maar Jason Brown reageerde attent en duwde in hoekschop.  Op de corner liep Vidic eerst de thuisgoalie van de sokken zodat Wes Brown het openingsdoelpunt makkelijk kon binnenkoppen.  De overduidelijke fout werd niet gefloten, maar toch was de voorsprong van de Red Devils min of meer gerechtvaardigd.
Vlak voor de pauze had Wayne Rooney nog de 0-2 aan de voet, maar opnieuw was doelman Brown attent.

Na de herneming dreigde de thuisploeg al gauw, maar Roque Santa Cruz miste.  Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg moest de Paraguyaan daarop geblesseerd naar de kant.
Man Utd ging alsmaar hoger spelen en drukte de gastheren met de rug tegen het eigen doel.  Het verlossende doelpunt voor het team van Sir Alex Ferguson kon niet uitblijven en Rooney knalde net na het uur binnen.

Veel viel er daarna niet meer te beleven in het doorweekte Lancashire.  In de gutsende regen controleerden de bezoekers het laatste halfuur, terwijl de blauwwitten er amper een voetje tussenkregen.

Dankzij de 0-2 zege rukken de Mancunians verder op in de rangschikking.  Het team van Paul Ince blijft op 10 punten steken en hangt halfweg de klassering.