Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Goodison Park
Fellaini scoort, maar wint niet
Philippe Crols

Everton heeft de Europese uitschakeling van afgelopen week niet kunnen doorspoelen. Het gaf tegen Newcastle een dubbele voorsprong uit handen.

Het zag er nochtans heel goed uit voor Everton. Het voetbalde in eigen huis een 2-0-voorsprong bij elkaar. Nadat Baines door Nicky Butt werd neergehaald in de zestien, mocht Mikel Arteta Everton vanop de stip op voorsprong zetten. En het werd nog mooier voor de thuisploeg. Tien minuten voor rust bediende Baines Marouane Fellaini. De ex-Luikenaar maakte zijn eerste van het seizoen voor Everton. Newcastle deed voor de pauze echter nog wat terug. Steven Taylor scoorde de aansluitingstreffer.

Meteen na de pauze was alles opnieuw te herdoen. Deze keer bediende Taylor Damien Duff. Die twijfelde niet en zette de 2-2 op het bord. Nadien kregen beide teams nog enkele goede mogelijkheden. Zo miste Ameobi voor de bezoekers en kreeg Yakubu de 3-2 niet op het bord voor de thuisploeg.