Speeldag: Speeldag 7
Stadion: City of Manchester Stadium
Liverpool wint in extremis van City
Philippe Crols

Manchester City heeft dé mogelijkheid voorbij laten gaan om een topper te winnen. Het stond tegen Liverpool 2-0 voor, maar toch kon het die voorsprong niet vasthouden. Kuyt maakte er in de slotfase nog 2-3 van.

Iets voor halverwege de eerste speelhelft kwam City op voorsprong. Vincent Kompany, zondag negentig minuten op het veld, zag het schot van Stephen Ireland in doel verdwijnen. De thuisploeg mocht zelfs met een dubbele voorsprong de rust in. Enkele minuten voor de pauze krulde Javier Garrido namelijk een vrijschop in doel.

Na de koffie keerde het plots. Fernando Torres kon al snel aansluiting vinden en toen Zabaleta wat later van het veld gestuurd werd, ging Liverpool nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er twintig minuten voor tijd ook via opnieuw Torres. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar Dirk Kuyt kon in de slotfase aan de tweede paal het derde bezoekende doelpunt scoren.