cheChelsea
1-0
1-1
1-2
61' Frank Lampard (pen)
1-3
70' Deco
Datum: 18/08/2009 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadium of Light
Chelsea wint ook tweede wedstrijd
Kristof Blomme

Chelsea telt na twee speeldagen nog het maximum van de punten. Bij Sunderland wonnen 'The Blues' met 1-3. Nadat Bent de thuisploeg op voorsprong had gebracht zorgden Ballack, Lampard en Deco voor de eindstand.

Bij de thuisploeg raakte Kieran Richardson toch fit, nadat hij afgelopen weekend een lichte blessure opliep. Steed Malbranque moest echter vanuit de tribune toekijken. Carlo Ancelotti voerde vier wissels door. Ivanovic, Ballack, Deco en Kalou begonnen aan de wedstrijd ten koste van Carvalho, Mikel, Malouda en Anelka

Sunderland zorgde na een kwartier voetballen voor het eerste gevaar en meteen was het succesvol. Bent verstuurde een voorzet vanop links, waarop een poging van Kenwyne Jones werd afgeblokt. Bent was echter goed gevolgd, controleerde het leer en knalde hard voorbij een kansloze Cech. Chelsea had voortdurend balbezit, maar het kon niet echt dreigen omdat Sunderland als één geheel voetbalde. Ballack en Bosingwa kwamen het dichtst bij een treffer, maar telkens gooide Cattermole zich voor het kleinood.

Na de pauze werden de bezoekers gevaarlijker. De tweede helft was pas begonnen of Ivanovic en Drogba konden op doel koppen, nog zonder succes. Na zeven minuten was de gelijkmaker dan toch een feit. Een hoekschop werd aan de eerste paal verlengd door Ivanovic en Ballack tekende voor de simpele gelijkmaker.

Tien minuten later kon Drogba zich eindelijk eens losmaken. De Ivoriaan werd in het strafschopgebied foutief gestuit door McCartney en Lampard zette de strafschop om. Nog eens tien minuten later deed Deco de match helemaal op slot. De Portugees kreeg iets teveel ruimte en trapte de bal van buiten het strafschopgebied beheerst voorbij Fulop.

De thuisploeg was moe en de score had nog verder kunnen oplopen. Een vrijstaande Drogba kopte echter teveel naar de grond, waardoor de bal over de lat stuitte. In de slotfase mochten Sturridge en Shevchenko nog even proeven van de wedstrijd, maar meer doelpunten leverde dat niet meer op.