Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Emirates Stadium
Vermaelen scoort weer twee keer
Yves Dekoning

Arsenal heeft zich herpakt na de nederlaag tegen Manchester City. Thuis tegen Wigan werd vlot gewonnen met 4-0. Belangrijk ook dat de Gunners nog eens de nul konden houden.

Thomas Vermaelen begint steeds meer een schot in de roos te worden voor Arsenal. De Belgische verdediger scoorde eerder al belangrijke doelpunten voor de Gunners en nam nu zelfs de eerste twee treffers voor zijn rekening. In de 24ste minuut kopte Vermaelen bij een hoekschop de 1-0 tegen de netten. Vlak na rust verdubbelde hij de voorsprong voor de thuisploeg.

Na een uur spelen greep ook Eduardo Da Silva zijn goaltje mee. De bal week wel af op Emmanuel Eboué, zodat die het doelpunt misschien mag claimen. Vlak voor tijd mocht ook Cesc Fabregas vieren. De Spaanse spelverdeler legde met een hakje de eindstand vast op 4-0.