Stadion: Stamford Bridge
Spurs zwaar onderuit op Stamford Bridge
Yves Dekoning

Chelsea heeft de derby tegen Tottenham overtuigend gewonnen. De Blues blijven zonder puntenverlies aan de leiding, terwijl de Spurs wegzakken in de stand.

Tottenham was goed aan het seizoen begonnen, maar na twee nederlagen op rij zakken de Spurs weg in de stand. Na verlies in de topper tegen Manchester United, ging Tottenham tegen Chelsea helemaal met de billen bloot. Chelsea won overtuigend met 3-0 en is na vandaag de enige club die nog geen puntenverlies leed. Manchester City verloor immers van Man Utd, dat nu de eerste achtervolger van Chelsea is.

Beiden ploegen hadden kansen, maar Chelsea toch net iets meer. Reeds vroeg in de partij werd Jose Bosingwa gestuit door het doelkader. Na een half uur spelen kopte Ashley Cole de 1-0 tegen de netten. Na rust volgden nog doelpunten van Michael Ballack en Didier Drogba. Even voordien zagen de bezoekers een penalty aan hun neus voorbij gaan toen Robbie Keane neerging. Na een uur was de wedstrijd gespeeld, toch duurde de Londense derby 99 minuten.