Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Old Trafford
Na 96 minuten valt de 4-3 in Manchester
Yves Dekoning

De derby in Manchester kende een spectaculaire ontknoping. Pas in de 96ste minuut viel het beslissende doelpunt. Manchester City kon drie keer een achterstand ophalen.

Sir Alex Ferguson was de enige manager van een topclub die wou gokken met Michael Owen. Die gok levert op, Owen mocht invallen en scoorde in de derby tegen Manchester City diep in blessuretijd de beslissende treffer. Manchester United won zo een doelpuntenrijke derby met 4-3. Voor City is dit het eerste puntenverlies van het seizoen.

Wayne Rooney had de score al na twee minuten geopend. Na een kwartier sloeg Gareth Barry terug. Na rust was Ryan Giggs goed voor drie assists. Twee keer kon Darren Fletcher zijn voorzet binnenkoppen, maar telkens bracht Craig Bellamy City op gelijke hoogte. De 3-3 viel in de 90ste minuut. Iedereen maakte zich op voor een gelijkspel, maar de ref liet zes minuten overspelen en Giggs zette Owen nog op weg naar de winnende treffer. (AN)