Stadion: Villa Park
Aston Villa verslaat Chelsea
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea verloor zaterdag voor de tweede keer dit seizoen. Chelsea liet zich in Villa Park ringeloren op stilstaande fases. James Collins schonk Villa de zege.

Aston Villa begon sterk aan de wedstrijd en zette meteen goed druk. Het was echter Chelsea dat tegen de gang van het spel in op voorsprong klom. Drogba kwam weg van zijn verdediger en verraste Friedel met een botsend afstandsschot: 0-1. Even voorbij het halfuur stelde Villa verdiend gelijk. Een hoekschop voor Aston Villa werd doorgekopt door Lampard en de vrijstaande Dunne dook van dichtbij binnen: 1-1. De beste kans in de eerste helft was nog voor Chelsea. Bij Villa stonden ze erop te kijken hoe Chelsea de bal rondtikte en Friedel had behoorlijk veel moeite met de knappe stifter van Deco.

In het begin van de tweede helft nam Aston Villa de leiding. Alweer liet Chelsea zich vangen na een stilliggende bal. Cech ging niet vrijuit bij een hoekschop en de vrijstaande Collins kopte de 2-1 binnen. Qua voetbal was het nochtans Chelsea dat nu het commando nam. De Blues gingen kamperen op de helft van Villa en legden enkele mooie combinaties op de mat. Drogba speelde in op Deco, maar de Portugees geraakte niet voorbij Friedel. Nadat Lampard Malouda aanspeelde zag de Franse middenvelder zijn pegel gestopt door Friedel. Aston Villa kreeg overigens ook kansen op een derde treffer. Dunne kopte een hoekschop dit keer naast. Chelsea gaf opnieuw te veel ruimte weg en Young verstuurde een uitstekende diepe voorzet. Milner tikte de bal terug voor doel, maar Carew kon niet scoren. De laatste poging van Chelsea kwam er na een goede tegenaanval. Anelka had de kans op de gelijkmaker, maar Friedel viel niet meer te passeren.

Een gretig Aston Villa won van Chelsea met 2-1. Chelsea had wel een gelijkspel kunnen afdwingen, maar ging teveel in de fout op de hoekschoppen. Chelsea speelt zijn leidersplaats kwijt aan Man Utd. Aston Villa draait rustig mee in de subtop.