blrBlackburn
burBurnley
0-1
1-1
2-1
3-2
Datum: 18/10/2009 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ewood Park
Blackburn klopt aartsrivaal
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn klopt aartsrivaal
Foto: © SC

Blackburn trok vanmiddag in de derby aller derby's aan het langste eind. Aartsrivaal Burnley werd met 3-2, en dus met lege handen, huiswaarts gestuurd.

Voor het eerst sinds 1966 keken aartsrivalen Blackburn en Burnley elkaar vanmiddag nog eens recht in de ogen op het hoogste niveau.  De derby tussen de twee buren is voor beide supportersgroepen van levensbelang.  Er zijn dit seizoen maar twee wedstrijden belangrijk : uit en thuis tegen elkaar en verliezen van de vijand... dat kan niet. 

Het enthousiasme van het thuispubliek verstomde al zeer snel toen Robbie Blake na slechts vijf minuten vanop zo'n 25 meter raak schoot.

De Rovers reageerden echter gevat en amper vier minuten later was de stand opnieuw in evenwicht.  David Dunn (foto), de enige speler uit de regio op het veld, schoot kurkdroog raak.  Net voor halverwege de eerste speelhelft bracht Chelsea-huurling Franco di Santo de Blackburn-fans in vervoering toen hij een uitvallende bal op zijn slof nam en de 2-1 op het bord prikte.

Nog voor rust beslisten de gastheren het duel.  Slecht verdedigen van Burnley zorgde ervoor dat Pascal Chimbonda ongestoord de 3-1 in de verste hoek mocht leggen.
 
Na de herneming had de oudste derby uit de voetbalgeschiedenis veel minder om het lijf.  De 3-2 van Chris Eagles kwam veel te laat om de spanning terug te brengen.
Herbeleef Blackburn - Burnley