Speeldag: Speeldag 33
Stadion: St. James Park
Sunderland pakt drie punten bij Newcastle
Conrad Grayson

AFC Sunderland won verrassend met 0-3 op het veld van Newcastle United en zette een belangrijke stap richting behoud. Het was de eerste overwinning voor Di Canio als coach van Sunderland.

Rode Duivel Simon Mignolet stond zoals gewoonlijk tussen de palen bij Sunderland en moest zich niet één keer omdraaien vandaag.

Sunderland kwam na 27 minuten op voorsprong via Stéphane Sessègnon. Newcastle ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit dankzij een enorm sterke Mignolet. Het spel ging goed op en neer, maar de thuisploeg was bij momenten te slordig in haar passenspel. De wedstrijd tegen Benfica leek nog in de benen te zitten.

Na de rust kwam Newcastle United sterk uit de startblokken en was het enkele keren gevaarlijk voor doel. Demba Cissé leek in de 64ste minuut te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

Een verrassend sterk Sunderland

Newcastle-doelman Tim Krul moest nog naar de kant, omdat hij ongelukkig op zijn arm viel. Zijn gekende elleboogblessure lijkt terug de kop te komen opsteken.

Adam Johnson bracht de bezoekers in de 74ste minuut op een 0-2 voorsprong met een mooi schot vanop 20 meter. Robbert Elliot, de vervanger van Krul, was kansloos.

Nog geen tien minuten later zette David Vaughan de 0-3 op het scorebord met een prachtig doelpunt en nam zo alle hoop weg bij de thuisploeg. Sunderland-coach Di Canio was zo euforisch dat het leek alsof hij het doelpunt zelf gemaakt had.