stoStoke City
munManchester United
0-2
66' Robin Van Persie (pen)
Datum: 14/04/2013 15:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Britannia Stadium
Van Persie weet weer wat scoren is
Timothy Collard

Manchester United heeft de derbynederlaag van afgelopen maandag tegen City op gepaste wijze doorgespoeld. Het team van Sir Alex Ferguson won met 0-2 op bezoek bij Stoke City.

Na vier minuten spelen zaten The Red Devils al meteen op rozen. Michael Carrick opende de score op aangeven van Phil Jones. United had het betere van het spel voor rust, maar kon zijn overwicht niet omzetten in meer doelpunten. Bij de rust leidde United met het kleinste verschil.

Na de pauze ging de leider uit de Premier League op zoek naar veiligere voorsprong. Het was echter wachten tot twintig minuten voor tijd vooraleer United zijn zege veiligstelde. De scheidsrechter legde de bal op de stip nadat van Persie neerging. De Nederlander ging zelf achter de bal staan en scoorde na twee maanden eindelijk nog eens een treffer.

United beging dus geen misstap en lijkt zich herpakt te hebben na het 1-2-verlies tegen Manchester City. In de stand blijven The Mancunians stevig aan de leiding. Ze tellen 15 punten meer dan eerste achtervolger City, dat later nog in actie komt.