Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Emirates Stadium
Giroud doet Tottenham-Belgen de das om
Timothy Collard

Arsenal heeft zondagavond 'The North London Derby' gewonnen van Tottenham. Een doelpunt in de eerste helft van Olivier Giroud volstond uiteindelijk voor de drie punten.

Arsenal begon gretig aan de partij en Santi Cazorla was er tot tweemaal toe héél dicht bij met zijn vrije trappen. Daarna nam Tottenham over en Chadli, maar ook die andere flankspeler, Andros Townsend zorgden voor wat gevaar.

Echt doelgevaar creëerden The Spurs echter niet en halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Arsenal. Walcott werd even vergeten en de Engelsman bood Giroud de 1-0 aan op een presenteerblaadje. De Fransman werkte koeltjes af met buitenkant links, meteen al zijn derde van het seizoen.

Na de pauze ging Tottenham op zoek naar de gelijkmaker, maar in grote kansen uitte zich dat niet echt. Op het uur kwamen The Gunners nog eens gevaarlijk opzetten. Giroud was dicht bij zijn tweede treffer van de partij, maar hij zag zijn poging net naast doel gaan.

Geen derde voor Soldado

Even later stond het ei zo na gelijk. Defoe zijn schot week af, maar Sczcesny liet zich niet verrassen. Meteen volgde een heet standje voor het doel van de Poolse doelman, maar Soldado zag zijn schot net voor de doellijn gekeerd worden. Het bleef 1-0 en zo verliezen Dembele, Vertonghen en Chadli hun eerste punten van het seizoen