Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Crystal Palace verrast Sunderland in slotfase
Timothy Collard

Crystal Palace heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De promovendus legde Sunderland over de knie na een sterk slotoffensief.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Crystal Palace. Gabbidon bracht de promovendus na amper negen minuten spelen al op voorsprong. Sunderland probeerde wel, maar de thuisploeg hield stand tot aan de rust.

Ook na de pauze leek Crystal Palace aanvankelijk stand te houden. Maar rond het uur was het dan toch raak voor Sunderland. Fletcher hing de bordjes opnieuw in evenwicht en zo moest Palace opnieuw van nul beginnen.

De twaalfde man schreeuwde de thuisploeg naar voren en tien minuten voor tijd kreeg Palace een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te klimmen. De scheids legde de bal op de stip en Gayle faalde niet: 2-1. Sunderland ging vervolgens nog op zoek naar de gelijkmaker, maar O’keefe maakte er in blessuretijd nog 3-1 van.