Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht naar de Champions League

Anderlecht heeft vanavond de Champions League bereikt. In het Astridpark ging Benfica met 3-0 voor de bijl. Aruna kroonde zich tot man van de wedstrijd.

In de eerste vijf minuten was het vooral de Italiaanse scheidsrechter die zich liet opmerken. De man floot een huizenhoge vrije trap en een overduidelijke penalty op Mbo Mpenza niet, tot grote woede van het publiek. Na een dikke tien minuten dwong Benfica Lissabon een knappe kans af: Carlitos trapte de bal echter nipt naast het doel van Daniel Zitka. Het was trouwens niet de eerste, noch de laatste keer dat de Portugezen zich gevaarlijk toonden op de counter.

Gelukkig kon Carlitos ook een tweede grote kans niet afwerken. Anderlecht putte er vertrouwen uit. Na een dik half uur zette Besnik Hasi zich achter een vrije trap. Hij gaf Aruna een perfecte voorzet, zodat de Ivoriaan hem makkelijk kon binnen koppen. De 1-0 van de heenwedstrijd was uitgeveegd, tijd voor meer!

Benfica probeerde voor rust nog wel, maar scoren lukte niet. Anderlecht mocht zo met een gevleide voorsprong de rust in, maar geen haan die daar naar kraaide. In Lissabon was het toch net omgekeerd geweest, niet waar?

Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw raak. Aruna scoorde een knappe tweede goal en zette de bordjes zo op 2-0. Anderlecht was op dat moment al virtueel geplaatst, maar een tegendoelpunt kon altijd dodelijk zijn. Tien minuten later kreeg Geovanni een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar op een knappe counter trapte de Portugees overhaast en onbegrijpelijk naast. Nog geen minuut later was de bal al weer aan de andere kant. Na een snelle counter via Hasi en Christian Wilhelmsson kwam de bal bij Jestrovic, die voor een leeg doel zijn kans waagde. Scoren lukte niet, maar Argel raakte de bal wel met de hand. De scheidsrechter aarzelde niet: rood en penalty.

Jestrovic zette zich meteen achter de bal, en ook hij aarzelde niet. Hij trapte de bal binnen en zette Anderlecht op 3-0. Nadien kreeg Anderlecht nog enkele uitstekende kansen op een uitgebreidere score, maar de bal vloog niet meer tegen de netten. 3-0, Anderlecht naar de Champions League!