Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Anfield Road
GAK doet Liverpool zweten
Yves Dekoning

Na de 0-2 in Oostenrijk verwachtte iedereen dat Liverpool het op Anfield Road vlot zou afmaken tegen Graz AK, maar de Mighty Reds kregen het nog knap lastig. Uiteindelijk wonnen de bezoekers de wedstrijd met 0-1, niet genoeg voor de kwalificatie. Liverpool is door het oog van de naald gekropen.

Bij Liverpool stonden drie nieuwe namen aan de aftrap: Henchoz, Diao en Potter. De 19-jarige Potter speelde een behoorlijke wedstrijd, maar kon Liverpool niet tot grootse daden inspireren. Beide ploegen konden alleen dreigen via stilstaande fases en na een saaie eerste helft lazen de bordjes nog steeds 0-0.

De tweede helft was niet veel beter, maar leverde wel enkele kansen en een doelpunt op. Mario Tokic scoorde met een prachtige trap de 0-1. Hierna bracht Benitez youngsters Pongolle en Warnock in. Steven Gerrard was weer alomtegenwoordig, maar Liverpool kon geen open doelkansen creëren. Dudek moest de Reds zelfs enkele keren recht houden.

Liverpool: Dudek, Carragher, Henchoz, Hyypia, Riise, Potter, Gerrard, Diao, Kewell, Baros, Cisse.
Subs: Harrison, Finnan, Hamann, Sinama Pongolle, Biscan, Warnock, Whitbread.

Liebherr GAK: Schranz, Standfest, Tokic, Pogatetz, Majstorovic, Plassnegger, Sick, Aufhauser, Amerhauser, Kollmann, Bazina.
Subs: Ramusch, Muratovic, Almer, Sencar, Dollinger, Hassler, Erkinger.

Scheidscrechter: Luis Medina Cantalejo (Spain).