Stadion: Amsterdam ArenA

Herbeleef Ajax - Bayern München (Champions League)

Volg de match tussen Ajax en Bayern München live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bayern is al zeker van de volgende ronde, Ajax kan enkel nog via de UEFA beker verder Europees voetballen. De Amsterdammers moeten het dan wel minstens even goed doen als Maccabi Tel Aviv dat thuis speelt tegen Juventus. Bij Ajax zijn Heitinga, Lobont, Pienaar, Sonck en O\'Brien geblesseerd. De Duitsers al geplaatst voor de volgende ronde, komen veel rustiger aan de aftrap. Trainer Magath zal vermoedelijk ook verschillende spelers laten rusten.

Ajax: Vonk Hans, Trabelsi, Grygera Zdenek, Escudé Julien, Maxwell Cabelino Andrade, De Jong Nigel, Galásek Tomás, Sneijder Wesley, Rosales Mauro Damian, Mitea Nicolae, Babel.
Bayern München: Kahn Oliver, Kuffour Samuel, Demichelis Martin, Kovac Robert, Frings Torsten, Rau Tobias, Ballack Michael, Deisler Sebastian, Hargreaves Owen-Lee, Makaay Roy, Pizarro Claudio.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
9

Goal
Doelpunt van Roy Makaay (Onbekend Onbekend)
na slecht wegwerken van Grygera scoorde Makaay met een hard schot vanop in de verste hoek.
17
Prachtig schot van Rosales, net buiten de 16, Kahn redt.
25
Na een fout van de verdediging komt Babel alleen voor Kahn, hij trapt echter ver over.
36
Sneyder trapt een vrijschop heerlijk over het muurtje, Kahn staat echter op de juiste plaats en bokst de bal weg.
37
Maxwell komt via een driehoekje alleen voor de Duitse doelman maar mist zijn trap volledig, zodat het een oprapertje wordt voor Kahn.
38

Goal
Doelpunt van Tomás Galásek (Onbekend Onbekend)
Galasek trapt op doel, de bal wijkt af op de voet van een verdediger waardoor Kahn volledig kanskoos is. Ajax verdiend gelijk.
42
Wederom is Ajax gevaarlijk. Na de gelijkmaker blijven de Amsterdammers komen. Mitea trapt voorlangs.
46
Mitea en Babel de diepte ingestuurd, Mitea komt langs links de baklijn binnen, Babel staat alleen aan de penaltiestip, maar de pas belandt achter de aanvaller, mooie kans verkeken;

Rust
Bayern begon het sterkste en zag zijn diepte spel beloond worden met een vroeg doelpunt. Na 9 minuten maakte Makaay de 0-1. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg hiervoor weinig kansen. Tot Galasek, een kleine 10 minuten voor einde van de 1ste helft, toch de gelijkmaker (met hulp van de voet van een verdediger) tegen de netten kon trappen. De gelijkmaker gaf de thuisspelers een energieboost. Ajax dicteerde en duwde Bayern met de rug te gen de muur. Tot scoren kwam het echter niet. Een aangename eerste helft waarin Ajax toch lichtjes het overwicht heeft maar dat niet in doelpunten kan omzetten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen José Roberto da Silva Júnior
Ingevallen Torsten Frings

46
Ingevallen Claudio Pizarro

50
Nadat beiden ploegen tot aan de baklijn van de tegenstander geraakten maar er geen echte kans uit voortvloeide, probeerde De Jong het van ver, Kahn redt met een tijgersprong.
52
Babel wordt de diepte ingestuurd en duikt zodra hij de baklijn ziet, de scheidsrechter trapt er niet in en trekt een gele kaart.
54
 Gele kaart voor Robert Kovac
Kovac takelt Babel langs achter en krijgt terecht geel.
55
 Gele kaart voor Sebastian Deisler
Ook Deisler weet wat een Swalbe is...
59
Afgekeurd doelpunt van Ajax. Vrijschop Sneijder, de Jong kopt op de lat, krijgt de bal terug op het hoofd en werkt mooi af. De lijnrechter zag De Jong echter buitenspel staan.
59
 Gele kaart voor Nigel de Jong
De Jong gaat verhaal halen bij de lijnrechter na zijn afgekeurd doelpunt en wordt hiervoor beloond door de scheidsrechter met een geel kartonnetje.
63

Goal
Doelpunt van Nicolae Mitea (Wesley Sneijder)
Dom balverlies van Kuffour aan de middenlijn, Mitea trekt zich op gang, zet een mooi één -tweetje op met Sneyder en schiet dan in de verste hoek binnen. Ajax op voorsprong en dat ik zeker niet onverdiend.
70
Eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers; Zé Roberto dribbelt 3 man en trapt dan naar de linkerbenedenhoek, Vonk gaat gepast neer.