Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Bayern schoot te laat in actie
bernie de vuyst

Bayern heeft zich ondanks een 3-2 overwinning niet kunnen plaatsen voor de halve finale. Chelsea won vorige week in Londen immers met een doelpuntje meer. De Engelsen hadden in Munchen genoeg aan enkele kansjes om twee maal te scoren, dodelijk efficiënt noemt men dat. De thuisploeg had een veelvoud aan kansen, maar trof slechts één keer meer raak.

Bayern vatte de wedstrijd het beste aan. Ballack zorgde na vier minuten voor de eerste dreiging. Niet veel later schudde Zé Roberto een weergaloze actie uit zijn mouw. De Braziliaan legde af op Pizarro die uithaalde, Cech hield met een voetreflex zijn netten rein.
Daarna luwde de storm totdat Schweinsteiger in de 18de minuut aan een heerlijk solo begon. De balgoochelaar deed alles perfect, een panna en al, zijn schot was echter van mindere kwaliteit.

Op het half uur kwam Chelsea voor het eerst piepen en het was meteen raak. Lampard haalde van ver uit en zag de bal via (weer) Lucio in doel verdwijnen (0-1). Het wedstrijdbeeld veranderde evenwel niet. De jongens van Magath namen nog steeds het initiatief en kregen voor rust de betere kansen, de grootste was voor Ballack die wild over besloot.

Na de koffie opnieuw hetzelfde spelpatroon. Toch was de eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers. Duff pegelde rond het uur van dichtbij op doel, Kahn redde knap.
In 65ste minuut viel dan toch een doelpunt voor Bayern toen Pizarro uit buitenspelpositie de bal tegen de touwen prikte (1-1). De Duitsers bleven aandringen en waren enkele keren dichtbij een goal: een bal op de lat via Huth en Gudjohnsen moest een buffelstoot van Ballack op de lijn keren.

Tien minuten voor affluiten deed Drogba met een trefzekere kopbal de boeken dicht (1-2). Het werd wel nog spannend toen Guerrero en Scholl in de 90ste en 95ste minuut er 3-2 van maakten.

Over twee wedstrijden bekeken een verdiende kwalificatie voor Chelsea. Bayern was vandaag wel de betere, maar de ploeg van Mourinho toonde dat ze zeer resultaatgericht kunnen spelen. De Portugees kan voor het tweede jaar op rij, met twee verschillende clubs, de beker met de grote oren veroveren.