Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Engels onderonsje in halve finale
Kristof Blomme

Liverpool heeft voor een kleine verrassing gezorgd. In Turijn werd Juventus op een 0-0 gelijkspel gehouden. Liverpool is dus geplaatst nadat de heenmatch op 2-1 geëindigd was.

Juventus leek geen haast te hebben om een doelpunt te maken. Ze begonnen traag met een onzichtbare Nedved en Del Piero. Na tien minuten kwam er wel een grote kans voor Ibrahimovic. Een voorzet van Zambrotta werd door de Zweed van dichtbij echter over getrapt. Liverpool speelde goed georganiseerd met de pas herstelde Xabi Alonso op de plaats van de geblesseerde Gerard. Na een eerste helft met amper kansen was 0-0 de logische ruststand.

Juventus besefte dat ze in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen. Zalayeta kwam dan ook in de ploeg voor Ruben Olivera. Het waren wel de Engelsen die de eerste kans kregen. Xabi verstuurde een schitterende pass naar Milan Baros. De Tsjech miste echter het doel. Pas na een uur moest Dudek voor het eerst echt optreden. Een kopbal van Emerson na een vrije trap van Camoronesi kon hem echter niet verontrusten. Een kwartier voor tijd mocht Djibril Cissé nog z'n rentree maken nadat hij een beenbreuk opliep enkele maanden geleden. Bijna kon Juventus toch nog voor de kwalificatie zorgen. Cannavaro, die in de heenmatch al scoorde,  kopte de laatste kans echter op de paal.

Juventus speelde te traag om een goed georganiseerd Liverpool te kunnen ontwrichten. Ze kregen alles bij elkaar twee echt goeie kansen, wat natuurlijk veel te weinig is. In de halve finale krijgen we dus een Engels duel. Chelsea neemt het daarin op tegen Liverpool.

Juventus: Buffon, Thuram, Montero (Pessotto 83), Cannavaro, Camoranesi (Appiah 84), Emerson, Olivera (Zalayeta 46), Zambrotta, Nedved, Ibrahimovic, Del Piero.

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Carragher, Traore, Nunez (Smicer 58), Biscan, Alonso, Riise, Luis Garcia (Le Tallec 85), Baros (Cissé 75).

Toeschouwers: 55.464

Scheidsrechter: Valentin Ivanov (Rusland)