Datum: 05/04/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Anfield Road
Liverpool behaalt nipte winst
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool behaalt nipte winst
Foto: © SC

Op Anfield Road versloeg Liverpool hun Italiaanse opponent Juventus met 2-1. Hierdoor belooft de terugmatch nog zeer spannend te worden. 

Liverpool moest heel wat spelers missen. Onder andere Morientes, Kewell, Cissé en Pellegrino konden niet aantreden. Rafa Benitez zorgde bovendien voor enkele verrassingen. De 19-jarige Scott Carson kreeg in doel de voorkeur op Jerzy Dudek. Anthony Le Tallec, de jonge Franse aanvaller, mocht ook van bij het begin opdraven in steun van diepe spits Milan Baros. Bij Juventus waren er niet echt grote verrassingen te noteren. David Trezeguet moest wel op de bank starten. Verder nog het vermelden waard is dat Juve voor deze match nog maar twee doelpunten moest slikken in de Champions League. Bovendien was de leiding in handen van Frank De Bleeckere. Hij werd bijgestaan door Johny Vereecke.

Na de herdenking van het Heyzeldrama 20 jaar geleden kregen de toeschouwers een echte cupmatch te zien: veel sfeer, harde duels, veel druk op de bal en goed op- en neergaand spel. Het eerste kansje was voor Baros hij kon net z'n voet niet tegen een voorzet van Luis Garcia zetten. Na amper tien minuten werd een hoekschop van Steven Gerrard verlengd door Garcia. Sami Hyypia, de boomlange Finse verdediger, aarzelde niet en knalde keihard binnen met z'n linker. The Reds bleven de Italianen keihard onder druk zetten. Na een geweldig staaltje van ééntijdsvoetbal op rechts kwam de bal voor de voeten van Luis Garcia. De Spanjaard knalde de bal heerlijk in het dak van het doel voorbij een verbouwereerde Buffon. Even later was het bijna prijs aan de andere kant. Ibrahimovic schoot, maar de paal stond in de weg. Scott Carson moest ook nog z'n klasse tonen op pogingen van Del Piero en Ibrahimovic. De Engelsen kwamen voor rust nog eens heel goed weg. Een kopbal van Del Piero werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel, op aangeven van lijnrechter Marc Simons. De ruststand werd dus 2-0 na een heerlijk potje voetbal.

In de tweede helft kwam Gianluca Pessotto het Turijnse middenveld versterken. Het spel werd van een iets minder kaliber. Beide ploegen konden enkel nog dreigen via afstandsschoten. De duels bleven wel op het scherpst van de snee. Na 20 minuten kon Zambrotta van op links voorzetten. Cannavaro klom boven iedereen uit en knikte de bal perfect naar beneden. De jonge Carson liet de bal ongelukkig door de vingers glippen, 2-1. Het levensbelangrijke doelpunt was een feit voor de Italianen. Beide ploegen waren tevreden met dit resultaat en drongen dus niet verder aan. Alles blijft dus nog mogelijk voor de terugmatch.  

Liverpool: Carson, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Gerrard, Biscan, Riise, Le Tallec (Smicer 73), Baros (Nunez 66).

Juventus: Buffon, Zebina (Montero 81), Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Blasi (Pessotto 45), Emerson, Camoranesi, Nedved, Del Piero (Trezeguet 61), Ibrahimovic. 

Doelpunten: Hyypia 10, Luis Garcia 25, Cannavaro 63

Toeschouwers: 41,216 

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere (België)

Vooraf