Datum: 05/04/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Anfield Road
Liverpool ontvangt Juventus
Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool ontvangt Juventus
Foto: © SC

Vanavond heet Liverpool Juventus welkom op Anfield Road. Het is de eerste keer in twintig jaar dat beide Europese grootheden elkaar bekampen. Toen liep alles mis tijdens de finale van de Europabeker op de Heysel. Op 29 mei 1985 stierven 28 Italianen en 1 Belg. Het wordt dan ook een speciale wedstrijd. De Liverpoolfans hebben alvast beloofd dat ze zich voorbeeldig zullen gedragen tijdens en na de duels met de ploeg uit Turijn. =>

Juventus is de grote favoriet in deze kwartfinale. De Italianen zijn één van de grootste kanshebbers om de Champions League binnen te rijven. Bovendien spelen ze eerst op verplaatsing, dat is altijd een voordeel. Rafael Benitez zal dan ook proberen om in de eerste plaats de nul op het bord te houden. Als Juve op Anfield Road kan scoren, wordt het enorm moeilijk voor Liverpool. Juventus is enorm sterk, toch geloven ze in Liverpool in hun kansen. In voetbal is alles mogelijk.

Bij Liverpool keert Milan Baros terug in de basis. Hij zit een schorsing voor drie speeldagen uit in de Premier League, maar mag wel aantreden in de Champions League. De Mighty Reds moeten het wel stellen zonder Dietmar Hamann, Djibrill Cissé, Xabi Alonso, Neil Mellor, Chris Kirkland, Josemi, Florent Sinama Pongolle en Stephen Warnock. Zij liggen alleen al een tijdje in de lappenmand. Fernando Morientes en Mauricio Pellegrino mogen Euorpees niet meer voor Liverpool spelen dit seizoen. Voor Juventus is alleen David Trezeguet twijfelachtig. De Franse aanvaller sukkelt met een enkelblessure. Ook Marcelo Zalayeta is niet 100% fit, maar zou zeker kunnen aantreden.  


Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Gerrard, Biscan, Riise, Nunez, Smicer, Baros, Carson, Welsh, Potter, Le Tallec, Warnock, Raven.

Juventus: Buffon, Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Camoranesi, Emerson, Blasi, Nedved, Del Piero, Ibrahimovic.



Meer nieuws