Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
PSV steelt punt in Lyon
J. S.

PSV heeft in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League een gunstig resultaat behaald op het veld van Olympique Lyon. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk en maken dus een goede kans op de halve finales.

Lyon zal allerminst tevreden zijn met dit resultaat. De Fransen waren gedurende de hele wedstrijd beter dan PSV, maar dit drukte zich niet uit in doelpunten. Malouda zette de thuisploeg na twaalf minuten spelen verdiend op voorsprong. Ondanks het overwicht creëerde de thuisploeg niet veel kansen.

Na rust kreeg Govou de grootste kans van de wedstrijd, maar alleen voor doelman Gomes faalde de aanvaller. PSV hield zich vooral bezig met het verdedigen van de 1-0 achterstand. Meer leek er absoluut niet in te zitten. Toch viel er een doelpunt uit de lucht voor de Eindhovenaren. Cocu verschalkte doelman Coupet met een lage gekruiste schuiver: 1-1

Hierna kwam het gelijkspel niet meer in gevaar voor PSV. Door dit gelijkspel maken de Nederlanders een heel goede kans op de halve finales. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een 0-0 gelijkspel, terwijl Lyon sowieso moet scoren.