Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Barça heeft zijn revanche beet
Tonnelier Caroline

Barcelona heeft zijn gehoopte revanche in Stamford Bridge beet.  De Catalanen behaalden een al bij al verdiende 1-2 overwinning tegen Chelsea en staan dus heel dicht bij een plaatsje in de kwartfinales.  Na een eerder teleurstellende eerste helft, met als triest hoogtepunt de uitsluiting van Del Horno, brak de wedstrijd na de rust helemaal open.  Een strijdlustig Chelsea nam ondanks de numerieke minderheid het heft in handen en kwam ook op voorsprong na een own-goal van Motta.  Barcelona reageerde fel en kwam verdiend langszij na ook al een own-goal van Terry.  De Catalanen bleven in een fantastische tweede helft verder aandringen, met een belangrijke tweede treffer tot gevolg.

Chelsea startte vrij offensief, met Lampard en Gudjohnsson op het middenveld.  Barça-coach Rijkaard speelde Edmilson en Motta uit op het middenveld en bouwde op die manier wat meer defensieve zekerheid in.  De thuisploeg begon het best aan de partij, maar het eerste gevaar viel aan de overkant.  Een schotje van Messi kon Cech niet verontrusten.  Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar en werd het ook steeds moeilijker om een vlotte combinatie in te zetten.  Er waren dan ook meer en meer duels op het middenveld, wat het spelniveau niet ten goede kwam.  Toch waren er nog enkele hete standjes voor het doel van Valdés, die echter nooit in de problemen kwam.  Op het halfuur zette Ronaldinho voor het eerst een doelman echt aan het werk.  Cech pakte uit met een goede save op een schot van de Braziliaan.  Vijf minuten later laaiden de gemoederen hoog op na een wilde charge van Del Horno op de onhoudbare Messi.  De linksachter werd terecht naar de kleedkamers gestuurd door scheidsrechter Hauge.  Barcelona profiteerde van die numerieke minderheid om in de slotminuten van de eerste helft de druk op te voeren.  Deco kwam in blessuretijd nog dichtst bij de openingstreffer, maar het bleef 0-0 tot aan de rust.

Mourinho bracht in de tweede helft Drogba in voor Crespo.  Chelsea ging furieus van start na de pauze, zonder Valdés echt aan het werk te kunnen zetten.  De wedstrijd brak nu helemaal open, met aanvallen over en weer.  Het was wachten op uitgespeelde kansen en pogingen op het doel, en dan stak Barça-verdediger Motta de thuisploeg maar een handje toe.  Na een misverstand met doelman Valdés werkte hij een vrije trap van Lampard tegen de eigen netten.  Messi deed er alles aan om een snelle gelijkmaker te forceren, maar zijn ploegmaats leken niet echt te willen meewerken.  Er bleven kansen komen aan beide zijden, met onder meer een kopbal van Larsson naast en een schot van Drogba net over.  Uiteindelijk kreeg Barcelona toch de gelijkmaker die het verdiende.  Ook de gelijkmaker kwam er na een own-goal.  Dit keer was Terry de ongelukkige.  Amper twee minuten later leek de 1-2 een feit, maar een schitterende poging van Messi strandde op de kruising.  De bezoekers kwamen nu steeds feller opzetten, met kansen voor invallers Larsson en Sylvinho, uitblinker Messi en Eto’o.  Chelsea gooide echter lijf en leden in de strijd om een tweede tegentreffer te voorkomen.  De 1-2 kon ondanks de Londense strijdlust niet uitblijven en het was Eto’o die op een counter de bal voorbij Cech kopte.  Even daarvoor had Drogba een uitstekende kans in het zijnet getrapt.  Barcelona drong niet verder aan en een vermoeid Chelsea had het moeilijk om de bal nog te veroveren.  De bezoekers hadden al bij al weinig moeite om de 1-2 vast te houden.  De Spaanse landskampioen mag dan ook met een uitstekende uitgangspositie terug naar Barcelona reizen en staat wel heel dicht bij een revanche voor de uitschakeling van vorig seizoen.