Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Estádio da Luz
Liverpool moet achterstand goedmaken
Kristof Blomme

Liverpool heeft een nederlaag geleden bij Benfica. Luisao zorgde vijf minuten voor het einde voor de enige goal. De titelhouder moet op Anfield Road dus nog één en ander rechtzetten.

Bij de bezoekers begon de lichtgeblesseerde Steven Gerrard op de bank. Fowler mocht opnieuw in de basis starten. De eerste helft had weinig om het lijf. De Engelsen hadden het meeste balbezit, maar er vielen amper kansen te noteren. Halfweg de eerste helft werd Simao diep gestuurd. Doelman Reina was sneller op de bal dan de Portugees. Bij de Reds was Fowler de gevaarlijkste man. Hij ging in duel met doelman Moretto. Die loste, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Voor de pauze moest Sissoko nog het veld verlaten met een hoofdblessure.

Na de koffie was er niet veel beterschap. Luisao kreeg de bal niet ver genoeg weg. Luis Garcia schoot echter naast. Op het uur probeerde Petit het van heel erg ver. Reina liet zich net niet verrassen en pakte in twee keer. Gerrard kwam een kwartier voor het einde toch op het veld. Veel veranderde dat echter niet. Vijf minuten voor tijd viel er plots een doelpunt uit de lucht voor Benfica. Een schitterende vrije trap van Petit werd door Luisao, boven Hyypia, knap binnengekopt. Zo wonnen de Portugezen, deze matige partij, met 1-0. Liverpool moet in de terugmatch nog vol aan de bak.