Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: El Madrigal
Villarreal strijdend ten onder
Thomas Dubois

Arsenal plaatste zich dinsdagavond voor de finale van de Champions League. Nadat het de heenwedstrijd met 1-0 won, kwam het heel goed weg in El Madrigal. Villarreal was heel de wedstrijd de betere maar kon niet scoren. In de slotfase kreeg het zelfs een penalty maar ook dan kon het niet scoren. Zo eindigde de wedstrijd op 0-0. Villarreal verdiende meer maar faalde in de afwerking.

Arsenal begon aan de wedstrijd met Reyes en Campbell. Die eerste kwam terug uit schorsing, die tweede verving Senderos die sukkelt met een blessure. Bij Villarreal werd de geschorste Tacchinardi vervangen door Josico. Villarreal was heer en meester in de eerste helft. Arsenal kwam er amper of niet aan te pas en liep achter de feiten. Meer dan eens moest Lehman z’n kunnen tonen. Zo moest hij ingrijpen op een schot van Sorin, dat schot werd voorafgegaan door een prachtige combinatie waarbij een sterk spelende Senna aflegde tot bij Sorin.

Villarreal mocht dan wel het balbezit en het overwicht hebben, tot veel kansen leidde dat niet echt, op het einde van de eerste helft kreeg Villarreal er nog twee. Eerst kopte Guille Franco op Lehman. En in de slotseconden kon Riquelme nog eens van op vrije trap aanleggen, Lehman loste de bal maar had geluk dat de Villarreal-spelers niet goed genoeg gevolgd waren. Arsenal moest zich beperken tot verdedigen en Henry speelde eenzaam in de spits. Met wat geluk was het 0-0 aan de rust.

De eerste grote kans na de rust was voor Franco, de voorzet van Javi Venta krulde heerlijk voor doel en Franco kopte maar nipt naast de paal. En even later was het alweer Franco die op een voorzet van alweer Senna opnieuw nipt naast kopte. Villarreal verdiende echt wel een doelpunt. Aan de overkant kon Arsenal daar weinig tegenover plaatsen. Integendeel na een kleine 20 minuten in de tweede helft kwam het heel goed weg nadat Forlan de zoveelste kans verkwanselde nadat Lehman even uit doel was.

Naar het einde van de wedstrijd toe verzwakte Villarreal enigszins, Arsenal kreeg meer vat op het spel. De gele duikboot raakte moe en de slordigheden slopen in het Spaanse spel. In een slotoffensief zette Villarreal alles op alles en het had heel wat geluk toen Ivanov in de slotminuten een penalty gaf na makkelijk neergaan van Sorin. Riquelme plaatste zich achter de bal. Maar hoe dramatisch kan het zijn wanneer deze de bal gestopt ziet worden door Lehman. Arsenal kwalificeert zich dus dankzij een 1-0 overwinning in de heenwedstrijd, toen domineerde Arsenal en kon het wél scoren.  [AN]