Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça eindelijk nog eens in finale
Tonnelier Caroline

Er zijn geen doelpunten gevallen in de terugwedstrijden van de halve finales van de Champions League.  Na het scoreloos gelijkspel tussen Villarreal en Arsenal gisteren slaagden ook Barcelona en AC Milan er niet in de weg naar de netten te vinden.  In een hoogstaande partij kregen beide ploegen nochtans voldoende kansen, maar voor het eerst dit seizoen werd er niet gescoord in een thuismatch van Barcelona.  De Catalanen mogen zich dankzij dit gelijkspel opmaken voor een finale tegen Arsenal.

Barcelona-coach Rijkaard koos voor Belletti als vervanger van Oleguer en liet Van Bommel op de bank starten.  Giuly, vorige week goed voor het enige doelpunt, kreeg opnieuw het vertrouwen.  Bij de bezoekers uit Milaan keerde Inzaghi terug in de ploeg ten nadele van Gilardino.  De net 40 geworden Costacurta stond eveneens in de basis.  AC Milan zorgde meteen voor het eerste gevaar.  In de allereerste minuut ging een schot van Kakà voorlangs.  Het was niet lang wachten op de reactie van Barcelona.  Eto’o kapte zich knap vrij, maar stuitte op doelman Dida.  De Kameroener kreeg op het kwartier opnieuw een uitstekende kans op de openingstreffer.  Dit keer stond Costacurta echter in de weg.  Aan de overkant trapte Shevchenko, vertrokken vanuit randje buitenspel, in het zijnet.  De wedstrijd bleef uitstekend op en af gaan, met kansjes aan beide zijden.  Vooral Giuly toonde zich bedrijvig.  Milan kwam nog goed weg toen Costacurta slechts geel kreeg na een fout op de alleen doorgebroken Eto’o.  De vrije trap van Ronaldinho leverde niets op, zodat het ondanks een schitterende eerste helft 0-0 bleef tot aan de rust.

De eerste grote kans van de tweede helft was opnieuw voor de bezoekers.  De kopbal van Shevchenko belandde echter in de handen van Victor Valdés.  Aan de overkant had ook Dida geen probleem met een vrije trap van zijn landgenoot Ronaldinho.  Enkele minuten later kreeg Belletti een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar hij kon net niet bij de voorzet van Giuly.  Het tempo zakte wat en het was zelfs Milan dat het meeste balbezit had en voor de meeste dreiging zorgde, zonder Valdés echt aan het werk te kunnen zetten.  Toch bleef het steeds opletten voor met name Giuly.  De Fransman slaagde er echter niet in de bal tussen de palen te mikken.  Halfweg de tweede helft liet Shevchenko eindelijk de netten trillen, maar er was al gefloten wegens een duwfout van de Oekraïner.   Aan de overkant kreeg de ingevallen Larsson een kwartier voor affluiten op voorzet van Eto’o een uitstekende kopbalkans.  Opnieuw stond Dida echter in de weg.  Even later belandde ook een schot van Deco in de handen van de doelman.   Voor het eerst dit seizoen slaagde Barça er niet in te scoren voor eigen publiek.  De Catalanen plaatsten zich desondanks verdiend voor de finale tegen Arsenal.  Afspraak op 17 mei in Parijs.