Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça stoot door naar halve finale
Thomas Dubois

Barcelona heeft zich vanavond ten koste van Benfica geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Het won met 2-0 dankzij doelpunten van Ronaldinho en de Kameroener Eto’o. Vroeg in de wedstrijd miste diezelfde Ronaldinho een penalty. In de halve finales neemt Barcelona het op tegen AC Milan.

In vergelijking met de heenwedstrijd een week geleden in Portugal voerde Benfica-coach Ronald Koeman één wissel door. Laurent Robert werd in de basis vervangen door Miccoli. Barcelona moest het zonder Messi en Motta doen. Al na vijf minuten kreeg Barcelona, en meerbepaald Ronaldinho de kans om de score te openen. Scheidsrechter Lubos Michel zag een handspel en floot dus een penalty. Deze werd echter gepakt door Moretto. De 1-0 kwam er toch een kwartier later. Beto klungelde en verloor de bal aan Larsson, die Eto’o bereikte. Eto’o kon op zijn beurt Ronaldinho bereiken, die niet twijfelde en afdrukte.

Benfica kwam er in de eerste helft amper of niet aan te pas. Van Bommel kreeg nog een uitstekende kans maar Moretto stond secuurder te keepen dan in de heenwedstrijd.

De eerste kans van de tweede helft kwam er halverwege de tweede helft. En wat voor één. Benfica kon voor het eerst de neus aan het venster steken en kreeg eigenlijk ook voor de eerste keer ruimte. Miccoli kon fraai foorzetten naar Simao en die schoot onbegrijpelijk naast. Dat was de kans voor Benfica op de gelijkmaker. Het antwoord van Barcelona kwam er via een vrije trap van Ronaldinho die recht op Moretto schoot. De wedstrijd kabbelde vervolgens verder, de spanning bleef in de wedstrijd want bij een doelpunt van Benfica zijn de Portugezen geplaatst. Benfica kreeg nog een reuzekans maar Valdés stond pal. Even voor tijd was het afgelopen met de spanning. Eto’o kreeg de bal en poeierde hem keihard binnen. Over en uit voor Benfica, dat streed maar ten onder ging. [AN]