juvJuventus
arsArsenal
Datum: 05/04/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve kan Arsenal niet in problemen brengen
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Juve kan Arsenal niet in problemen brengen
Foto: © SC

Arsenal heeft zich eindelijk eens kunnen plaatsen voor de halve finales van de Champions League. De Londense club kende na de 2-0 thuiszege al bij al weinig problemen op het veld van Juventus Turijn.

De wedstrijd kende een trage start, de eerste grote kans kwam er pas na een goed kwartier. Gianluca Zambrotta probeerde het met een uitstekende volley, die maar net naast het doel van Jens Lehmann belandde. Arsenal reageerde meteen via Thierry Henry, die een uitstekende kans pal op doelman Gianluigi Buffon trapte. Op slag van rust kwam Emannuel Eboué -ex-Beveren- na een knappe actie al even dicht bij het openingsdoelpunt, het bleef echter 0-0.

Vlak na de koffie kwam Henry opnieuw erg dicht bij een doelpunt. Buffon hield de bal echter andermaal uit zijn doel. Aan de andere kant was Trezequet al even dicht bij een treffer, ook hij kon niet scoren. Ook Fabregas en Nedved probeerden de doelman van de tegenstander te kloppen, allebei zonder succes. Nedved had het daar heel moeilijk mee en trakteerde tegenstander Eboué op een zware tackle. De Tsjechische spelmaker werd dan ook terecht van het veld gestuurd. Arsenal kon zo de wedstrijd rustig uitspelen en kwam zelfs nog dicht bij de 0-1. De Engelsen hielden het echter bij 0-0, wat samen met de 2-0 uit de heenwedstrijd ruim voldoende is om de halve finale te bereiken. Daarin wacht de Spaanse verrassing uit Villarreal.