Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic redt het net niet
Tonnelier Caroline

Celtic Glasgow speelt dit seizoen geen Europees voetbal.  De Schotten slaagden er net niet in de 5-0 achterstand op te halen.  Uiteindelijk kwam Celtic één doelpunt tekort om (minstens) verlengingen af te dwingen.

Zoals verwacht voerde Strachan een aantal wissels door in vergelijking met de vorige partij.  Doelman Marshall werd onder de lat vervangen door Boruc en Balde verving de geblesseerde VargaWallace en Zurawski kregen de voorkeur op McGeady en Maloney. Doelstelling was om de rust te kunnen ingaan met een 2-0 voorsprong, maar vooral geen doelpunten tegen te krijgen.  Artmedia Bratislava begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en wilde zich in elk geval niet beperken tot het verdedigen van de ruime voorsprong.

In een kolkend stadion begon de thuisploeg furieus aan de inhaalrace.  Wallace kreeg de eerste kans, maar besloot over.  Na twintig minuten leidde de Schotse druk tot het openingsdoelpunt.  Na een fout op Zurawski zette Thompson de penalty om.  In het slotkwartier van de eerste helft waren er enkele hete standjes voor het doel van Boruc.  De Celtic-fans kwamen er echter met de schrik van af en het was integendeel hun team dat opnieuw scoorde.  Hartson zorgde een minuut voor de rust voor de gehoopte 2-0 voorsprong.

Na de pauze ging Celtic op zijn elan door en na minder dan tien minuten kopte McManus de 3-0 tegen de netten.  Het bleef kansen regenen voor de thuisploeg, maar Cobej zat een paar keer goed in de weg.  Vooral invaller Maloney botste meermaals op de Slovaakse doelman.  Toch kwam het broodnodige vierde doelpunt er.  Een tiental minuten voor het einde kopte Beattie een voorzet van Camara voorbij Cobej.  De spannende slotfase leverde echter geen vijf doelpunten op, zodat Celtic ondanks een fantastische inhaalrace met lege handen achterblijft.  Artmedia Bratislava neemt het in de derde voorronde op tegen Partizan Belgrado of Sheriff Tiraspol en mag dus stilletjes dromen van deelname aan het echte Kampioenenbal.

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Petrov, Lennon, Thompson (Aliadiere 87), Wallace (Maloney 53), Zurawski (Beattie 63), Hartson.

Artmedia Bratislava: Cobej, Obzera, Debnar, Durica, Vascak (Mikulic 74), Tchur, Halenar (Bukvic 87), Borbely, Fodrek, Burak (Stano 67), Kozak.