Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Man United te sterk voor Lyon
Nico Wieme

Manchester United heeft zich de betere getoond van Olympique Lyon. Dankzij een krappe 1-0-overwinning stoten de Engelsen door naar de kwartfinales van de Champions League.

Twee weken geleden speelden Olympique Lyon en Manchester United 1-1 gelijk in Frankrijk. De Engelse landskampioen had zich door een laat uitdoelpunt een positieve uitgangssituatie bijeengevoetbald. Lyon wist wat het te doen stond: winnen op Old Trafford of gelijkspelen met minstens twee doelpunten. Voorwaar geen sinecure.

In de eerste helft was niet meteen duidelijk welke ploeg absoluut een doelpunt nodig had. Lyon moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg het tempo bepaalde. Toch bleven grote doelkansen uit. Net als in de heenmatch wisten de troepen van coach Alex Ferguson op een ideaal moment te scoren. Vlak voor de pauze ontstond er verwarring in het bezoekende strafschopgebied na een voorzet van op rechts. Kim Källström kreeg de bal niet weg en sterspeler Cristiano Ronaldo nam het geschenk dankbaar in ontvangst. De Portugees schoot de bal in de korte hoek voorbij Lyondoelman Grégory Coupet.

In de tweede helft zette Lyon wel wat meer druk, maar de verdediging van de Mancunians was op geen foutje te betrappen en kon de voorsprong vasthouden. Een kwartier voor affluiten was het toch nog even bibberen voor de thuisploeg, toen invaller Kader Keita de paal viseerde. Het avontuur van de Franse landskampioen in de Champions League zit erop. United mag zich opmaken voor de kwartfinales op het Kampioenenbal.