Stadion: Stade Gerland

Herbeleef Lyon - Manchester United (Champions League)

Volg de match tussen Lyon en Manchester United live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lyon neemt het straks in eigen huis op tegen Manchester Utd. Ryan Giggs kan straks de achtste speler worden die honderd Champions League-wedstrijden heeft gespeeld. Perrin besloot veel vaste krachten rust te geven afgelopen weekend, waardoor Lyon verloor. Man U droogde Arsenal in de FA Cup af en barst van het vertrouwen.
Lyon: Coupet Grégory, Clerc François, Källström Kim, Juninho Pernambucano, Benzema Karim, Grosso Fabio, Govou Sidney, Réveillère Anthony, Toulalan Jérémy, Squillaci Sébastien, Boumsong Jean-Alain.
Manchester United: Van Der Sar Edwin, Evra Patrice, Hargreaves Owen-Lee, Ferdinand Rio, Brown Wes, Ronaldo Cristiano, Anderson Luis, Rooney Wayne, Giggs Ryan, Vidic Nemanja, Scholes Paul.
1
De match is begonnen in het Stade de Gerland in Lyon.
3
Fabio Grosso dreigt op links, kan voorzetten, maar geen echt gevaar voor de Engelsen.
4
Man Utd prikt tegen op de counter, Cristiano Ronaldo schiet op goal, maar meer dan een hoekschop levert het niet op.
6
François Clerc probeert het ook uit de tweede lijn, maar de bal hobbelt naast.
7
Fabio Grosso zet zich opnieuw door op links en zet voor... Sydney Govou kan uithalen, maar Patrice Evra en Nemanja Vidic gooien zich in de lijn van het schot en voorkomen de 1-0... hoekschop.
12
Man Utd heeft duidelijk het meeste balbezit, maar kan niet dreigen. Lyon komt er voorlopig het meest gevaarlijk uit.
16
De bezoekers blijven geduldig opbouwen en de bal gaat goed rond. De laatste pass komt er voorlopig echter niet uit.
17
Edwin Van Der Sar trapt heel ver uit en lanceert zo Wayne Rooney. Doelman Grégory Coupet zit echter vlugger op de bal.
19
Vrije trap voor Lyon vanop zo'n 35m... Juninho probeert in één tijd, maar Edwin Van Der Sar pakt simpel.
23
Man Utd ontsnapt aan de achterstand. Rio Ferdinand verkijkt zich compleet, raakt nog even de bal aan en het leer verdwijnt tot grote opluchting van Edwin Van Der Sar net naast het doel.
25
Plotseling dé kans voor de Red Devils... Wayne Rooney verschijnt uit het niets voor Grégory Coupet, maar de Fransman redt knap.
26
Het antwoord van Lyon laat niet op zich wachten. Binnen de minuut neemt Karim Benzema het Engelse doel onder vuur, maar zijn pegel zoeft nipt over.
28
Drie hoekschoppen op rij voor Utd, maar die leveren evenveel keer niets op.
34
 Gele kaart voor Anthony Réveillère
Een gele kaart met gevolgen... Anthony Réveillère mist de terugwedstrijd op Old Trafford.
37
 Gele kaart voor Kim Källström
Geel voor een fout op Cristiano Ronaldo.
38
 Gele kaart voor Owen Hargreaves
Owen Hargreaves haakt Sydney Govou op de rand van de zestien... vrije trap voor de thuisploeg en geel voor de Engelsman.
39
Geel voor Jean Alain Boumsong.
39
Juninho draait de vrije trap over de muur, maar echter ook over het doel.
43
Cristiano Ronaldo maakt de actie in het strafschopgebied, maar meer dan een hoekschop levert het niet op.

Scheidsrechter
Rust
Beide ploegen voetbalden tijdens de eerste helft goed georganiseerd en de kansen bleven dan ook schaars. De ruststand in het Stade de Gerland is logischerwijs 0-0.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Dezelfde 22 spelers aan de aftrap van de tweede helft.
51
Zelfde spelbeeld als tijdens de eerste helft. Man Utd tikt de bal rustig rond en Lyon wacht af... geen acties, geen kansen.
52
Paul Scholes probeert het toch eens uit de tweede lijn, maar dat levert niets op. Ondertussen zijn Mathieu Bodmer en Fred zich aan het opwarmen bij Lyon.
54

Goal
Doelpunt van Karim Benzema (Onbekend Onbekend)
Eerste kans(je) voor Lyon na de rust en het is meteen raak ! Jérémy Toulalan haalt uit vanop de rand van het strafschopgebied en de bal verdwijnt via de paal in doel.
56
Karim Benzema maakt de actie, maar Nemanja Vidic onderschept.
59
Patrice Evra haalt op links de achterlijn en kan voorzetten, maar de bal wordt weggekopt.
60
Mooie gekruiste pas van Luis Anderson op Wayne Rooney, maar de Engelsman loopt zich vast.
62
Cristiano Ronaldo stormt op rechts richting het strafschopgebied, zijn voorzet wordt echter in hoekschop geduwd. Een hoekschop die niets oplevert voor de bezoekers.
64
Ryan Giggs mag in zijn honderdste Champions League-wedstrijd gaan rusten. Carlos Tevez gaat naast Wayne Rooney in de spits gaan spelen. Paul Scholes mag ook naar de kant. In zijn plaats komt Nani.