olyLyon
munManchester United
1-0
1-1
Datum: 20/02/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
Lyon houdt Manchester op gelijkspel
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lyon houdt Manchester op gelijkspel
Foto: © SC

Lyon kon op eigen veld Manchester United op een gelijkspel houden. De overwinning voor Lyon was lange tijd binnen bereik maar het vergat de kansen af te maken. De ingevallen Tevez kon zo nog laat in de partij gelijkmaken.

In een goed over en weer gaande partij was het United dat het meeste initiatief toonde. United-coach Ferguson was zich vooraf al bewust van de sterkte van Lyon en liet Rooney als enige spits opdraven om een mannetje meer in het middenveld te verkrijgen. Vroeg in de tweede helft was het ster in wording Benzema die na een fantastisch solo-nummertje de 1-0 laag in de hoek binnenschoot.

Lyon begon meer kansen te creëren en Ferguson gooide zijn jokers in de strijd. Nani en Tevez werden in de strijd gegooid, goede wissels bleek achteraf. Terwijl het slotoffensief voor United was verzuimde Ben Arfa om twee opgelegde kansen af te werken en zo de buit veilig te stellen. Zoals zo vaak dan valt de goal dan toch aan de overkant en dat was in deze partij niet anders. Carlos Tevez maakte in de slotminuten gelijk nadat hij met een gelukje de bal in de voeten kreeg.