Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Chelsea behaalt mooie uitgangspositie
Steurbaut Kersten

Chelsea heeft uitzicht op de kwartfinales in de Champions League. Het speelde 0-0 gelijk uit bij Olympiakos Piraeus. 'The Blues' kunnen de klus klaren in eigen huis.

Chelsea was naar Griekenland afgereisd met goede bedoelingen en toonde dat ook tijdens de eerste helft, maar de beste kans voor rust was toch voor de thuisploeg. Op het half uur gooit Pedrag Djordjevic de bal voor doel, waar Ieroklis Stoltidis de bal met het hoofd verlengt. Vasillis Torosidis probeert er nog zijn kruin tegen te zetten, maar de bal hobbelt naast de kooi van Petr Cech.

Na de pauze probeerden de Grieken de wedstrijd naar zich toe te trekken en met pogingen van Djordjevic, een afstandsschot dat in twee tijden gepakt wordt door Cech, en Luciano Galletti, een volley over doel, was het zeer dicht bij de openingstreffer. Zonder echt gevaarlijk te zijn herstelde Chelsea terug het evenwicht en eindigde de wedstrijd op een logisch scoreloos gelijkspel.

Over twee weken kan Chelsea in het eigen Stamford Bridge de poort naar de kwartfinales openbeuken.