Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Emirates Stadium
AC Milan houdt Arsenal in bedwang
Dirk Pieters

AC Milan heeft woensdagavond stand gehouden tegen Arsenal. De Italiaanse ploeg scoorde geen enkele keer, maar kreeg ook geen doelpunt te slikken. Een goede uitgangspositie voor de Milanezen.

De wedstrijd begon in mineur voor de ploeg van trainer Arsene Wenger. Al na zeven minuten moest Arsenal een eerste wissel toepassen. Kolo Touré geraakte geblesseerd na het blokken van een schot van Pato. Philippe Senderos nam de plek van de Ivoriaan in. Arsenal probeerde meteen druk te zetten en dat leverde ook enkele kansen op. Vooral Mathieu Flamini kreeg een uitstekende kans, maar zijn schot was te zacht om Zjelko Kalac te kunnen verrassen. AC Milan speelde het slim en verbruikte niet al te veel energie om de aanvallen van Arsenal te onderscheppen.

Ook in de tweede helft bleef Arsenal op zoek gaan naar een doelpunt, maar het leek niet te lukken voor de Engelse topclub. Zowel Adebayor, Fabregas als Hleb kregen de bal maar niet voorbij doelman Kalac. De druk van de thuisploeg zorgde natuurlijk voor gaten achterin. AC Milan kwam verschillende keren de neus aan het venster steken, maar doelman Lehmann kwam nauwelijks in de problemen. Enkel de ingevallen Gilardino was nog gevaarlijk met een kopbal. De allerbeste kans kwam er in de 94ste minuut, maar Adebayor kopte een schitterende voorzet van Walcott tegen de dwarsligger en zo bleef het uiteindelijk 0-0.