Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma zorgt voor spannende terugmatch
Dirk Pieters

AS Roma deed dinsdagavond een uitstekende zaak. De Romeinen wonnen met 2-1 van Real Madrid en zorgen zo alvast voor een spannende terugwedstrijd. De thuisploeg kwam eerst nog op achterstand, maar trok de scheve situatie toch nog recht.

Het waren de bezoekers die in het begin van de wedstrijd het initiatief namen. Al snel volgde dan ook de openingstreffer voor de Spanjaarden. Arjen Robben speelde de bal tot bij Guti, die zag zijn schot achter Roma-goalie Doni verdwijnen: 0-1. Meteen een schitterende start voor de bezoekers. Ook na het doelpunt bleef Real Madrid baas en werd er gelukkig voor de Italianen een doelpunt van Ruud van Nistelrooy afgekeurd. Even later kwam er dan toch de verrassende gelijkmaker. David Pizarro haalde fors uit en zag zijn poging in de kruising vliegen; 1-1. AS Roma begon niet beter te spelen na de gelijkmaker. Het waren de bezoekers die bleven aanvallen. Sergio Ramos en Raúl combineerden er op los, maar Van Nistelrooy kwam net tekort om de 1-2 in scoren.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Romeinen kwamen er nauwelijks uit, maar konden toch scoren. Het was Mancini die op aangeven van Francesco Totti de 2-1 kon maken. Real gaf zich niet gewonnen en maakte meteen jacht op de gelijkmaker. Een schot van Sergio Ramos ging maar net naast de paal, terwijl een inzet van Mahamadou Diarra door een verdediger van Roma onschadelijk werd gemaakt. De beste kans kwam tien minuten voor het eindsignaal op naam van Van Nistelrooy. De aanvaller schoot een voorzet van de ingevallen Royston Drenthe echter op de paal en zo bleef het 2-1. (AN)