Datum: 19/02/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Anfield Road
Liverpool verdiend langs Inter
Ronny anthonis
| 0 reacties
Liverpool verdiend langs Inter
Foto: © SC

Liverpool moest het mindere spel in de competitie goed maken via de Champions League. Inter is in eigen land bijna zeker van de titel. Frank Debleeckere mocht de wedstrijd in goede banen leiden.

Liverpool was in het begin vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Vooral uit enkele hoekschoppen van Gerrard kwam gevaar voort. Al na slechts twaalf minuten keken Christian Chivu en Marco Materazzi al tegen een gele kaart aan. Deze laatste zou op het half uur uitgesloten worden, na een al bij al lichte overtreding op torres kreeg hij zijn tweede gele kaart. De eerste helft was zonder meer in het voordeel voor de thuisploeg maar echt goeie kansen vielen er nauwelijks te noteren. Kuyt kwam nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn poging leverde geen problemen op voor doelman Caesar.

De tweede helft was wel nadrukkelijker nog voor de thuisploeg. Inter kwam met het oog op de terugwedstrijd uit de kleedkamer met de gedachte om vooral geen goal tegen te krijgen. Inter kwam er zo nog amper uit en plooide zich dubbel terug om de aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen, deze meestal zonder veel succes. Noemenswaardig was een poging van de ingevallen Crouch maar een grote populatie van blauw-zwarte sokken verhinderden hem zelfs nog maar een bal tussen de palen te krijgen.

Ook Fernando Torres kwam dichtbij, zijn schot uit de draai ging een halve meter naast. Het verdedigende voetbal van de Italianen leek zijn vruchten af te werpen tot een schot van Dirk Kuyt afweek en doelman Caesar kon verrassen. Tot overmaat van ramp voor de Italianen trapte de overmijdelijke Gerrard vanop de hoek van de zestien de bal tegen de paal en binnen. Een tegendoelpunt in Milaan kan nu wel eens ernstige gevolgen hebben voor Inter, het beloofd daar een leuke avond te worden, al staat Liverpool wel al met een half been in de volgende ronde.