Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Le Stadium
Saaie match levert Reds goed resultaat op

Toulouse - Liverpool 0-1

Liverpool FC heeft in de laatste kwalificatieronde van de Champions League met 0-1 gewonnen van Toulouse. In een saaie partij vielen er weinig kansen te noteren, maar de Reds verworven wel een uitstekende uitgangspositie om door te stoten naar de groepsfase.

De eerste helft was flauw, maar Liverpool probeerde wel een opening te zoeken in de muur van Toulouse. Ryan Babel en Steven Gerrard zorgden voor enige dreiging, maar geen echt gevaar. Aan de overkant lag Johan Elmander op de loer maar ook hij kon nooit de indruk wekken voor een doelpunt te kunnen zorgen. Vlak voor rust brak Andrei Voronin dan toch de ban met een knal van ver buiten het strafschopgebied. Achille Emana zorgde met een spectaculaire omhaal nog voor enige opwinding, maar bij rust stond het 0-1.

Ook na de pauze kabbelde de partij rustig verder. Toulouse probeerde nu wel meer aanvallend voor de dag te komen. Eén keer slaagde Elmander er ook in om Pepe Reina tot een save te dwingen. Voor het overige zat de Zweed stevig in de greep van een uitstekende Sami Hyypiä en Jamie Carragher. Liverpool was tevreden met de 0-1 en aanvoerder Gerrard mocht zelfs vrij vroeg gaan rusten.